Mia Gunberg & Anders Ådin

Mia Gunberg & Anders Ådin är båda professionella musiker som turnerat internationellt i olika konstellationer i mer än 20 år. De har gett ut ett flertal kritikerrosade Cd-skivor, medverkat i radio och TV och tilldelats olika kulturpriser.Med bohusmusiken i fokus mixar de folkmusik från Nordsjöområdet med vår svenska visskatt till en mustig Nordsjöbrygd.

Mia Gunberg – sång, fiol, nyckelharpa

Mias musikaliska källa strömmar från hennes hemvist i nordligaste Bohuslän. Hon har i tre decennier turnerat internationellt med olika konstellationer som Huldrelokkk, Hemållt, Blå fålen, Mikael Samuelson, Ewert Ljusberg m.fl.
Mia har givit ut ett flertal kritikerrosade CD skivor, medverkat i radio och TV och tilldelats olika kulturpriser som tex Årets Kulturpristagare 2014 i Tanums kommun, och 2009 Zornmärket i brons.
Hon arbetar bl.a. med att bevara och föra vidare den karaktäristiska spelmansmusiken från nordligaste Bohuslän, och med det nya mycket uppskattade musikprojektet som kallas ”Hemma-hos”-musik. Hon är även en av arrangörerna vid Grebbestad Folkmusikfestival.

Anders Ådin – gitarr, vevlira

Anders är folkmusikern/musikern som turnerat i många olika band och konstellationer samt varit aktiv som studiomusiker i ett 20-tal CD produktioner.
Med sitt personliga gitarrspel rör han sig hemtamt i dom flesta genrer både som solist och ackompanjatör.
Anders är dessutom en av få professionella vevlire spelare i Skandinavien.
Mer info om Anders.