Huldrelokkk

Hösten 2009 bildades den skandinaviska kvinnliga folkmusiktrion Huldrelokkk, som kommer från de tre länderna Norge, Danmark och Sverige, där jag representerar Sverige. Vi varvar stark och personlig trestämmig sång på de tre språken med instrumentallåtar från samma område, både traditionella och egna, och presenterar traditionsmusiken i nya och moderna kläder med egen prägel.
 I januari 2011 spelade vi in vår första gemensamma kritikerrosade CD “Trolldans” och har sedan dess varit på årliga lanseringsturnéer i Tyskland och Skandinavien, alltid för fullsatta hus!
Januari 2015 släpptes den rykande färska CD-n nr 2 ”Huldrelokkk i levende live”.

Liv Vester Larsen, Kerstin Blodig och Mia Gunberg Ådin

Läs mer på huldrelokkk.com

Lira musikmagasin

Recension av Rasmus Klockljung

Nordisk folkmusik.
Liveskivor har ofta en slags best of-karaktär med artistens mest populära låtar, med den nordiska folktrion Huldrelokkk har bara en platta bakom sig när de nu släpper ett konsertalbum och därmed innehåller det hela nio nya låtar och bara fem från debuten. De tre briljerar både instrumentalt med fioler, nyckelharpa och gitarr och i lysande stämsång på norska, svenska och danska, och arrangemangen är betydligt mer varierade än de allra flesta band med en liknande sättning.
De tunga Huldrehalling och Trolldans från förra skivan finns givetvis med, men många av de nya spåren är minst lika bra. Exempelvis En pige hun ganger, där den dramatiska sången kompas enbart med sparsamt slagverk, gitarristen Kerstin Blodigs solonummer Nattegalen och den instrumentala Forbandelsen/Snejvejr med täta fiolstämmor av Liv Vestar Larsen och Mia Gunberg Ådin. För att nämna några alltså, föregentligen skulle jag kunna räkna upp nästan alla låtarna, så bra är I levende live.

I levende live 2015
Trolldans 2011